Legendele florilor de primavara

2 comentarii
1 voturi
Legendele florilor de primavara

Ne plac florile si le primim cu drag, uneori chiar ne cumparam singure flori. Florile de primavara au o semnificatie aparte pentru ca sugereaza venirea primaverii, se contopesc cu martisorul ziua femeii iar mireasma lor nu se compara cu mirosul altor flori din oricare sezon. Putem spune chiar ca sunt cele mai parfumate flori. Sa descoperim cateva legende legate de florile de primavara:Ghiocelul


Este prima floare din an care infloreste din nemiloasa zapada. Pe cat pare de mic, pe atat este de puternic si rezistent. Ghiocelul care se inmulteste prin bulbi apare in luna Februarie iar una din legendele despre ghiocel spune ca Eva plangea pe pamantul acoperit cu zapada si isi amintea de vremurile petrecute in paradis. Atunci Dumnezeu si-a facut mila de ea si a transformat cativa fulgi de nea in ghiocei, astfel ghiocelul capata statutul de intaia floare.


Zambila


Legenda spune ca un vas genovez a naufragiat in apropierea tarilor de jos si cateva lazi cu bulbi de zambile au ajuns pe tarm gasind mediul prielnic pentru a se inmulti formand un camp de flori langa plaja. Localnicii au fost atat de incantati de aceste plante frumos mirositoare incat au inceput sa le planteze in propriile gradini si astazi, zambilele sunt plantate in toata lumea.


Lacramioara


Pe vremuri indepartate cand existau regate si castele, un rege avea doi copii gemeni: un baiat si o fata. Acestia erau nedespartiti si se iubeau asa cum niciunde alti frati nu o faceau. Nenorocirea face ca la varsta de zece ani fetita sa se imbolnaveasca si sa moara lasandu-si fratele si partenerul de joaca singur. Atat de mult a suferit baiatul dupa ea incat a plans incontinu si pentru ca la un moment dat nu mai avea lacrimi sa isi planga sora, au inceput sa ii cada in flori de lacramioare in loc de lacrimi. Aceste flori simbolizeaza prietenia si inocenta.


Toporasiul sau Violetele


Se spune ca regele Ghetii se simtea singur si dorea sa isi gasesca mireasa. Astfel el vine pe pamant si se indragosteste de o fata simpla pe nume Violeta. Aceasta se casatoreste cu regele si merge in imparatia gheturilor. La cativa ani dupa casatorie, fetei se face dor de parinti, prieteni si oamneii care inainte o inconjurau si ii cere voie sotului ei sa o lase sa vina pe pamant o data pe an ca sa isi aline dorul. De atunci, in fiecare primavara, Violeta vine si ne incanta privirile, ne face mai fericiti, apoi pleaca in imparatia Gheturilor pentru inca un an.


Narcisa


In mitologia greaca Narcis era un tanar foarte frumos de care se indragosteau toate nimfele. Nemesis, zeita razbunarii a fost una dintre fetele care l-au iubit si pentru ca Narcis s-a jucat cu sentimentele ei, aceasta l-a blestemat sa nu iubeasca niciodata pe nimeni, decat pe sine insusi. Asa ca Narcis mergea in fiecare zi la un lac unde se admira in undele line nestiind insa ca zeita lacurilor s-a indragostit de el. Intr-o zi, in timp ce statea aplecat, precum narcisa, zeita lacurilor l-a tras in apa inecandu-l si pastrandu-i trupul pentru todeauna.
Refinanteaza 50.000 euro cu 290 euro rata lunara. Afla cum

Citeste comentariile

 

Flori de Primavara, Legende, Narcisa, Ghiocel, Zambila, Toporas, Violete, Lacramioare

Adauga comentariul tau

Comentarii pentru articolul : Legendele florilor de primavaraPentru a putea adauga un comentariu folosind poza ta creeaza-ti un cont nou.Incarca alt cod

 
  Video Articole
Inchide fereastra

Pentru a efectua aceasta operatiune trebuie sa te autentifici pe site.Nu ai cont? Creeaza cont nou!

Inchide fereastra