Hai sa-ti spun o poveste. E despre tine!

0 comentarii
0 voturi
Hai sa-ti spun o poveste. E despre tine!
Creativi si pionieri in tehnologie s-au intalnit aseara la Veranda Mall, la cel de-al doilea Cinema VR din Europa. Cu ce ocazie? Sa discute despre cele mai inedite moduri de a spune povesti, de azi si de maine.

Evenimentul a fost realizat impreuna cu Realities, iar discutia a fost moderata chiar de catre Dan Benzakein, fondatorul acestui think tank dedicat profesionistilor din industria realitatii virtuale si augumentate. Dan este un parizian creativ cu background in film, iar dezbaterea a fost completata de Deborah Chen, fondatoarea cinema-ului, si regizorul de film Eugen Giani Oprina. Cei trei au discutat despre experienta de a transmite povesti. Aceasta experienta devine multisenzoriala si acapareaza complet publicul. Arta cinematografica nu mai e de ajuns, sunt necesare elemente teatrale specifice.

Magia din Cinema VR vine din faptul ca spectatorii sunt transpusi in centrul altor lumi, pe care le pot explora din toate unghiurile. Spre exemplu, in productia Eu, Philip (sectiunea SF), spectatorul se identifica direct cu celebrul Philip K. Dick, fiind transpus in corpul unui android. Atunci cand o intreaga clasa de studenti se uita curioasa direct in ochii acestuia, senzatia este extrem de reala si autentica. In plus, aventura din film dezvaluie viziuni diferite publicului, ceea ce face ca experienta unui film VR sa fie mult mai interactiva si interesanta, fata de un film clasic.  

Evenimentul VR Realities a explorat primii pasi pe care creativii si oamenii tehnici ii invata in termeni de storytelling experiential. Un teritoriu curajos si fascinant, care schimba o data cu modul de a spune povesti si felul in care oamenii se raporteaza la experientele traite si le transpun prin filtrul personal.
Atat Deborah Chen, cat si restul pionierilor din domeniu vor sa aduca aceste experiente cat mai aproape pentru publicul bucurestean, dar nu numai. Ei au deschis un portal catre aceste lumi captivante, si adevarul este ca bucurestenii se afla printre primii care pot experimenta formele inedite de arta sau divertisment, in cadrul centrului comercial Veranda Mall, la THE VR CINEMA.

Primul cinematograf VR din Romania a fost lansat in Veranda Mall in luna iunie a acestui an si ofera experiente VR de 30 de minute. Pasionatii de filme pot alege dintr-un portofoliu de 17 productii grupate in patru pachete tematice: documentare, comedii, calatorii si Sci-Fi, si au ocazia sa urmareasca filme diferite in acelasi timp. 

THE VR CINEMA este deschis este deschis de marti pana vineri, intre 14:00 si 22:00 si de la 12:00 la 22:00 in weekenduri.
Pentru mai multe detalii despre THE VR CINEMA din Veranda Mall puteti vizita pagina de web www.thevrcinema.ro, www.verandamall.ro sau pagina de Facebook Veranda Mall.

Refinanteaza 50.000 euro cu 290 euro rata lunara. Afla cum

Citeste comentariile

 

Veranda Mall, storytelling experiential

Adauga comentariul tau

Comentarii pentru articolul : Hai sa-ti spun o poveste. E despre tine!Pentru a putea adauga un comentariu folosind poza ta creeaza-ti un cont nou.Incarca alt codInchide fereastra

Pentru a efectua aceasta operatiune trebuie sa te autentifici pe site.Nu ai cont? Creeaza cont nou!

Inchide fereastra