Filosofie si imaginatie in Black Mirror, la THE VR CINEMA din Veranda Mall

0 comentarii
0 voturi
Filosofie si imaginatie in Black Mirror, la THE VR CINEMA din Veranda Mall
THE VR CINEMA, unul dintre primele cinematografe de realitate virtuala din lume si primul din Romania, va gazdui pe 25 februarie o dezbatere despre filosofia tehnologiei si imaginatie, pornind de la serialul Black Mirror. Acest eveniment se inscrie in seria de initiative La nuit des idees. Cu tematica Power to the Imagination, Institutul Francez organizeaza o serie de initiative culturale in marile orase ale lumii. 

Black Mirror este serialul SF produs de Netflix, la sfarsitul anului trecut fiind lansat cel de-al patrulea sezon. Debutand cu un episod in tema Star Trek, seria a facut furori in randul publicului, explorand anxietatile lumii moderne precum tehno-paranoia in 6 povesti pline de suspans.

Dezbaterea organizata in cinematograful VR din Veranda Mall ii are ca invitati pe Radu Uszkai, doctor in filosofie, cu o teza despre etica proprietatii intelectuale si a file sharingului, ce preda in prezent la ASE Bucuresti, si Constantin Vica, Lector univ.dr. al Universitatii din Bucuresti, cu o teza de filosofie practica in domeniul internetului si al tehnologiei web. Ambii sunt cercetatori in cadrul Centrului de Cercetare in Etica Aplicata.

Pornind de la ultimul sezon al serialului satira science fiction Black Mirror, discutia va aborda aspectele etice ale tehnologiilor emergente.
Pe langa experientele cinematografice inedite pe care le ofera, THE VR CINEMA colaboreaza cu Asociatia Romana de Filosofie Practica si Centrul de Cercetare in Etica Aplicata, pentru a sustine initiative ce promoveaza cunoasterea, si aduce personalitati locale aproape de publicul romanesc.

Accesul la evenimentul de pe data de 25 februarie se face gratuit, pe baza inscrierii prealabile. Rezervarile pentru vizualizari se pot face aici. 

Pentru informatii suplimentare puteti accesa pagina de web www.verandamall.ro, pagina oficiala de Facebook Veranda Mall, website-ul thevrcinema.ro sau pagina de Facebook THE VR CINEMA.

Ai probleme cu ratele la credit - Kiwi Finance te ajuta sa le rezolvi.

Citeste comentariile

 

veranda mall, filosofie si imaginatie, black mirror

Adauga comentariul tau

Comentarii pentru articolul : Filosofie si imaginatie in Black Mirror, la THE VR CINEMA din Veranda MallPentru a putea adauga un comentariu folosind poza ta creeaza-ti un cont nou.Incarca alt cod

 
  Video Articole
Inchide fereastra

Pentru a efectua aceasta operatiune trebuie sa te autentifici pe site.Nu ai cont? Creeaza cont nou!

Inchide fereastra