Ce faci?

0 comentarii
0 voturi
Ce faci?
Nu mai pot cu aceasta intrebare. Suntem bombardati de "ce faci?"... seful intreaba, colegul intreaba, familia intreaba, prietenul intreaba si cel mai rau este ca fiecare din aceasta categorie adreseaza aceasta intrebare nu o data pe zi, ci de mai multe ori. 

Dimineata ce faci, la pranz ce faci, seara ce faci, intre si dupa mese de faci, ce faci si iar ce faci. De parca toata lumea isi doreste sa le raspunzi: stau, ma plictisesc, iti raspund la intrebarea tampita, ma gandesc ce sa iti spun ca fac ca mi se adrseaza aceasta intrebare de atatea ori pe zi inca nici nu mai stiu ce fac, sau mai rau am impresia ca nu fac nimic... astept sa fiu intrebat/a "Ce faci?". 

Ori pe mine m-a prajit caldura "peste limitele normale pentru aceasta perioada", ori ne prajim cu toti din ce in ce mai mult din cauza incalzirii globale, ori altii se prajesc mai mult in conditii termice normale. Toate variantele sunt perfect valide!

Deci, stimati colegi de Tera mai renuntati la "Ce faci?", fiindca aia care nu fac ceva vor fi preocupati doar cu gasirea celui mai bun raspuns la aceasta intrebare, iar cei care cu adevarat produc ceva pur si simplu se vor ofusca ca iarasi au fost intrerupti de nebunul "ce faci?". Intrebarile ar trebuie sa fie mai punctuale, oamenii in conversatie ar trebuie sa fie mai directi, sa puna punctul pe "i", nu sa doarma in front... nu vedeti cand de repede trece timpul si ala ca ne mai ramane sa il terminam cu banalul "ce faci?". 

Sa presupunem ca oamenii sunt responsabili si fac ei ceva sau daca chiar "cultiva menta" inseamna ca au ei un motiv (sunt obositi, suprasolicitati, deprimati, bolnavi etc) si de aici ar trebuie sa inceapa discutie. De exemplu, "Buna dimineata Ionele. Ieri ai fost cam abatut (sa nu spunem ca a frecat menta); s-a intamplat ceva anume? ai vreo nemultumire? ti-am cauzat vreo suparare?". 

Cred ca intrebarile ar trebuie sa porneasca de la o afirmatie / propozitie simpla. OK, nu te-ai mai intalnit cu o colega de facultate de 8 ani. La prima intalnire o intrebi "Ce faci?" sau "Ce mai faci?". Come on... sunt intrebari mai bune care pot deschide o conversatie.  

Calea cea mai scurta spre optimizarea datoriilor este sa intrebi un consultant Kiwi Finance

Citeste comentariile

 

ce faci, intrebare, conversatie, stau, menta

Adauga comentariul tau

Comentarii pentru articolul : Ce faci?Pentru a putea adauga un comentariu folosind poza ta creeaza-ti un cont nou.Incarca alt codInchide fereastra

Pentru a efectua aceasta operatiune trebuie sa te autentifici pe site.Nu ai cont? Creeaza cont nou!

Inchide fereastra