250 de recomandari pentru agentii de vanzari

33 comentarii
0 voturi
250 de recomandari pentru agentii de vanzari

O carte cu si despre vanzari menita tinerilor agenti care se infrunta zi de zi cu situatii pe care nu le-au invatat in scoala sau la diverse cursuri. O carte pe care sa o studiezi sau sa o faci cadou unei persone dragi care activeaza in domeniu."Ideea conceperii acestui material persista de multa vreme in mintea mea si a   devenit tot mai clara pe masura ce, cautand in librarii, nu gaseam o lucrare similara destinata tinerilor agenti de vanzari. Stim cu totii cat este de greu sa pornim la drum fara un minim de cunostinte, fara un ghid calauzitor, care sa ne arate maniera corecta de lucru si care sa ne fereasca de cel mai mare dusman: ESECUL.


Cea mai ascunsa dorinta a mea este ca intr-un viitor cat mai apropiat sintagma de om de vanzari sa fie general valabila in lista meseriilor agreate, in adevaratul sens al cuvantului, recunoscuta pretutindeni. Insist asupra acestui aspect pentru ca sunt convins că fiecare dintre Dvs. v-ati intalnit cel putin o data cu situatia in care, sub o forma sau alta, diverse persoane s-au exprimat tendentios la adresa ocupatiei de om de vanzari. Cei care gresesc astfel nu stiu cat de grea dar cat de frumoasa este meseria la care ma refer. Si spun acest lucru in special pentru ca, indiferent de functia detinuta, de la Sales Representative pană la Sales Manager, toti suntem la baza oameni de vanzari!


Am inceput sa schitez acest continut din prima zi a anului 2006, care pentru mine are doua valente de foarte mare insemnatate, si anume: anul acesta am implinit varsta de 35 de ani si 15 ani in domeniul vanzarilor. Fiecare loc de munca a insemnat o experienta noua, o alta etapa.

Am incercat, atat cat s-a putut, sa evit repetarea greselilor anterioare. In marea majoritate a cazurilor am reusit, dar am facut altele. De fiecare data insa am invatat din ce in ce mai mult! Cantitativ sau calitativ. Deruland filmul acestor ani am realizat ca o mare parte din cunostintele pe care le detin provin mai curand din observatiile si perceptiile personale asupra situatiilori ntalnite decat dintr-o serie de cursuri si instructaje efectuate intr-un cadru organizat.

Ca urmare a acestei retrospective s-a infiripat, firesc, întrebarea : Care ar fi fost nivelul meu de cunostinte si care ar fi fost stadiul profesional din prezent daca as fi beneficiat de un sistem riguros de instruire ? Greu de spus. Cert este ca procesul de dezvoltare ar fi fost mult mai scurta.


Acesta este principalul motiv care m-a determinat sa scriu aceasta lucrare, care nu este nici pe departe o solutie de modus vivendi ; sper insa din toata inima ca este suficient de concisa si de coerenta incat sa ofere tinerilor agenti de vanzari cateva repere referitoare la o maniera sanatoasa si de bun simt de a-si desfasura activitatea.

Dupa cum este bine definit inca din titlu si dupa cum veti observa din continut, materialul nu oferă o solutie ’’la cheie’’in vederea obtinerii succesului profesional, dar atrage atentia asupra multor greseli grave si frecvente care apar in actul de vanzare.


De aceea si ultimul capitol, ’’Ce sa NU …’’ este mult mai consistent decat celelalte. In concluzie, daca veti spera ca in aceste randuri veti gasi cheia succesului Dvs., veti fi profund dezamagiti. In schimb, daca veti parcurge acest continut cu intentia clart de a invata cum sa va feriti de necazuri, exista posibilitatea sa gasiti repere suficiente in eliminarea gafelor si a surprizelor neplacute. Va doresc succes !"

Iulius Grosu


Cartea poate fi achizitionata de aici
Refinanteaza 30.000 euro cu 175 euro rata lunara. Afla cum

Citeste comentariile

 

Iulius Grosu, Carte, Vanzari, Agenti de Vanzari, Recomandari

Adauga comentariul tau

Comentarii pentru articolul : 250 de recomandari pentru agentii de vanzariPentru a putea adauga un comentariu folosind poza ta creeaza-ti un cont nou.Incarca alt codInchide fereastra

Pentru a efectua aceasta operatiune trebuie sa te autentifici pe site.Nu ai cont? Creeaza cont nou!

Inchide fereastra